maanantai 19. syyskuuta 2011

TELAmiehen tipsi #5: piparkakkutaloa nakertamassa

                             Hämäläinen piparkakkutalo: vain kuorrutus puuttuu

Hämeenlinnan ydinkeskustassa aivan torin laidalla sijaitsevaa Ev. lut. keskusta vastapäätä odottaa nälkäistä pitkämatkalaista pieni ja sympaattinen Ravintola Piparkakkutalo. Yli satavuotias jugend-romantiikkaa huokuva talo on saanut nimensä piparkakkutaloa muistuttuvasta rakenteista ja laudoituksesta. 

Paikka on kuulemma ollut purku-uhan kohteena 70-luvulla, jolloin maahamme tulvi tietoa itäsaksalaisen arkkitehtuurin saavutuksista. Paljonko betonia mahtuu derkkukuutioon? Tämä aalto yhdistettynä vimmaiseen uudisraivaajahenkeen pyyhki pois monia Piparkakkutalon kaltaisia helmiä. Onneksi talo ei sijainnut Turussa, jossa sen seinät olisi revitty nurin jo aikaa sitten. 

Kuten olen aikaisemmissakin tipseissä todennut, eräs aakkosten alkupäätä nimessään lainaava "huolto"asemaketju ei kuulu TELAmiehen varsinaisiin suosikkeihin. Vaihtoehtoiset ravinnon tankkauspisteet ovat siis jatkuvassa haussa. Piparkakkutalon muonitus on tipsimaininnan arvoinen.

Lounaslistalta löytyy perinteistä kotiruokaa, johon illallistarjontakin osittain nojaa. Erityisesti mieleen jää aina sesongin mukaisesti laadukkaista kotimaisista raaka-aineista valmistettu ruoka. Bonuskorttia on turha heilutella laskua maksettaessa, mutta samalla voi myös unohtaa einekset ja puolivalmisteet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TELAmies tarkastaa kommentit ennen julkaisua. Asiattomat sekä muiden oikeuksia ja vapautta loukkaavat tekstit poistetaan.