maanantai 20. joulukuuta 2010

Eläketiedotuksen saaga 2010

TELAmies nostetaan taas telakalle odottamaan ensi vuoden koitoksia. Pitkiä siivuja läpi maakuntien, joissa kuulijat odottavat jo kuumeisesti eläkeasiain ilosanomaa Meidän asiaa.

Hän on hukassa joululoman ensimmäiset päivät. Kaasujalka taputtaa lattiaa hermostuneesti aattoiltaan saakka – keikalle pitäisi päästä. Toimeton peukaloiden pyöritys vaihtuu hiljalleen kuitenkin olennaiseen: rauhaisaan joulunajan viettoon perheen ja ystävien kanssa. 

Vuosi 2010 numeroina

TELAnaiset ja TELAmiehet ovat jälleen ahkeroineet vuoden edunvalvonnan ja tiedotuksen parissa. Kuluva vuosi on ollut historiallisen vilkkaan eläkekeskustelun vuosi. Joskus on tuntunut siltä, että päivääkään ei uutisrintamalla ole kulunut ilman eläkeaiheita. Ensi vuosi huhtivaaleineen tuskin on tältä osin yhtään erilaisempi vuosi.

Tiedottajat olivat mukana yli 1000 tilaisuudessa, joihin osallistui noin 49 000 henkilöä. Siihen joukkoon mahtuu paljon kysyttyjä kysymyksiä ja onnellisia vastauksen saaneita, mutta myös karuja kertomuksia viimeisimmästä lamasta vasta nousemaisilllaan olevasta Suomesta. Yt-neuvottelujen keskellä suoritettu tiedotustoiminta näkyy toivottavasti myös työssäjatkamisluvuissa tulevina vuosina.

Nettimaailmassa työeläkestudio sai uuden kodin – ja hienoa sisältöä myös. Viikon vikatikki -blogi puolestaan alkoi ruotimaan vilkkaana käyneessä eläkekeskustelussa esiintyneitä virheitä.

Tulee se joulu TELAmiehellekin

Joulun odotus vaihtuu kuitenkin jo kohta aattoillan kliimaksiin ja lopulta vuoden taitteeseen. Talven selkä tuskin vielä taittuu, ainakaan sääennusteiden mukaan. Toivotaan, että TELAn toimisto (6 ja 7 krs.) Kampissa ei ole lomilta palatessa hukkunut lumeen.

TELAmies palaa sorvin ääreen jälleen tammikuun alussa. Alkuvuoden aikana Blogiin ilmestyy näillä näkymin myös radiojuttuja kentältä... 

Toivotan yhteistyökumppaneille, kuulijoille, blogin lukijoille ja itse asiassa kaikille vuoden aikana työssä sekä työn ulkopuolella tapaamilleni ihmisille virkistävää joulunaikaa.

Toivottavasti näemme taas ensi vuonna! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TELAmies tarkastaa kommentit ennen julkaisua. Asiattomat sekä muiden oikeuksia ja vapautta loukkaavat tekstit poistetaan.