tiistai 4. tammikuuta 2011

Pukki – kuitilla vai ilman?

Joulunajan herkut ja uuden vuoden lupaukset on syöty viimeistään nyt loppiaisviikolla. TELAmies ei tosin lupaile turhia, vaan tekee. Armon eläketiedotusvuosi 2011 nytkähti liikkeelle luottonokialaisen tauottomassa soitannassa. Sähköposti tulvi niin ikään yli äyräiden –  ja hyvä näin. Tänäkään vuonna TELAmiehen ei siis tarvitse möllöttää toimettomana toimistolla Nastolan Matka -projektin työpajasta viime syksynä lahjaksi saatu nimikoitu mölkky kädessä, vain muistot seuranaan.

Ai niin, TELAn toimisto Kampissa (6:s ja 7:s kerros) ei ollut, kaikkia ennusmerkkejä uhmaten hukkunut joululoman aikana lumeen, kuten edellisessä blogimerkinnässä epäilin – ainakaan vielä. 

"Kun joulupukki työeläkkeen sai"

Tuttavani tilasivat kotiinsa aatoksi joulupukin, kuten lapsiperheissä usein on tapana. Vaikka TELAmies oli ns. siviilissä joulunpyhät, niin neuvoin heitä leikkimielisesti tässä asiassa. Periaatteessa pukin tilaaminen ei poikkea mistään muusta kotitalouden ostopalvelusta, joten esimerkiksi viime vuonna Työntekijän eläkemaksu (TyEL) oli maksettava jos palkat ylittivät 51,57 euroa kuukaudessa. Tänä vuonna tuo raja menee 52,49 eurossa.

Jos pukki ei ole Rare exports -tyyppinen yrittäjäpukki, kotitalous huolehtii TyEL-maksun pidättämisen ja tilittämisen eteenpäin työeläkevakuutusyhtiölle (esim. palkka.fi). Toisaalta riskinä on aina se, että kun pukkikokelaan kanssa ennakkoon sovitusta palkasta vasta aattoiltana höylätään osa verokiilaan, voi pukille tulla mieleen kiittää velvoitteiden säntillisestä noudattamisesta perhettä ja erityisesti sen joulun taiasta huumaantunutta pikkuväkeä tekoparta väärällä puolen päätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TELAmies tarkastaa kommentit ennen julkaisua. Asiattomat sekä muiden oikeuksia ja vapautta loukkaavat tekstit poistetaan.