keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

TELAmiehen Tipsi #4: Saaristolaista alkemiaa ja buffalon metsästystä

                   Verkanissa tarjotaan härkää myös luonnollisessa koossa 

Korppoon vierasvenesataman sydän on Ravintola Buffalo. Tai paremminkin Länsi-Turunmaan "korpporaation" – Parainen, Korppoo, Nauvo, Houtskar, Iniö. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tästä syntyykin yleensä seuraava ongelma, kun kuntaliitosten väännöt on saatu loppuun. Länsi-Turunmaalla on Suomi-laivan suuntiman lisäksi etsitty kuntasiitokselle uutta nimeä kansanäänestyksessä. Uudesta tai uusvanhasta nimestä äänestämässä kävi karvan verran enemmän populaa kuin eduskuntavaaleissa. Taloudesta voidaan kyllä sopia, mutta paikallisindentiteetistä on hankala tinkiä.

Ravintola Buffaloon on kertynyt roppakaupalla tietoa edesmenneen turkulaisen Pinellan Ribs -ravitsemusliikkeen kalmistosta. Tipsilistalle olisi muuten voinut lisätä myös nykyisen Pinellan, joka tosin painottuu enemmän fine-dine-puolelle samppakaljabaareineen. TELAmies ei hifistele. 

Buffaloa mä metsästän, tahdon saada suuren... Mitä salaista tietoa länsisuomalainen cross-over kulinaristinen sivistys sitten Buffalossa vaalii? Kyseessä on rimpsuluiden eli ribsien eli possunkylkiluiden herauttava maustekastike. Yrttipuurtarhan loistokkuutta makeantulisessa hunnussa. Oikeastaan kyse on saaristolaisesta alkemiasta. 

Paikan slogan on: parasta lihaa luissa. Itse näen asian niin, että vakaana tarkoituksena on poistaa liha mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti luista. Satunnaisesti järjestetyissä buffet-bakkanaaleissa voi testata kuinka korkean Verkanin kaltevan tornin luista saa kasattua lautaselle.

Tipsit #1 #2 #3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TELAmies tarkastaa kommentit ennen julkaisua. Asiattomat sekä muiden oikeuksia ja vapautta loukkaavat tekstit poistetaan.