keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

TELAmiehen tipsi #3: Nokian takana, Åminnen fasaania

Kun matkatyötä tekevälle taatusti tutuksi tullut "huolto"asemien wieninleike-dieetti kyllästyttää ja lääkärisetä määrää säveltämään elintavat niin sanotusti uuteen sävellajiin, on jälleen aika heittää ilmoille uusi TELAmiehen tipsi. Kaikkien pitkämatkalaisten ikioman lounaskuiskaajan suosittelulista on edennyt jo kolmanteen ravitsemusliikkeeseen (tipsit #1 ja #2). 

Aivan Salon rautatieaseman vieressä sijaitseva Seurahuone on kuin valo yössä kaupunkikuvaan laajalti levinneen kebab-imperiumin keskellä. Eteläisen Salon suunnalle eksyttäessä TELAmies saattaa tosin hairahtua Perniön Kebab -perheyritykseen, joka valittiin Radio Novan äänestyksessä myös Suomen parhaaksi kebab-luolaksi – yritystä ainakin löytyy.   

Salon Seurahuoneen paikallinen erikoisuus on tarjota antiikkisten mustaruutiluodikkojen harventamaa Åminnen kartanon fasaanikantaa, joka on tunnettu toiselta nimeltään hieman harhaanjohtavasti Joensuun kartanona Halikossa. Itse asiassa vuoden 2009 kuntaruletti osoitti sille uuden kodin Suur-Salosta. Kuin luonnonlain voimalla, Salo on imaissut hellään huomaansa monta lähikiertolaista: Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Perniön, Perttelin, Suomusjärven ja Särkisalon.

Viime visiitillä viereisillä pöydillä ravintolan klassisen menun antimista nautti iso joukko kaupungin suurimman työnantajan Nokian insinöörejä. Vaikka Salon tehdas väistikin lopettamishuhuilut ja Elopin toimitusjohtajakauden ensimmäisen aallon, on kunnan isillä, äideillä ja pikkuserkuillakin luovimista yhteisöverotulojen romahtaessa tänä vuonna. Määräytymisperusteiden johdosta viime vuosi on tähän mennessä ollut kaikkein lihavin yhteisöverotulovuosi Salon historiassa. 

 
                                                    Kolea kevät päivä
                        ja poikkeuksellisesti seuraton Seurahuoneen terassi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TELAmies tarkastaa kommentit ennen julkaisua. Asiattomat sekä muiden oikeuksia ja vapautta loukkaavat tekstit poistetaan.