maanantai 7. helmikuuta 2011

Kutsutilaisuuksien karavaani porskuttaa taas!

On taas se aika vuodesta, kun TELAn nomadit suhaavat pitkiä siivuja Suomen läpi tuodakseen eläketiedon valoa ihmisten elämään. Kutsut eläkeiltoihin lähtevät joka vuosi joustavaa eläkeikää lähestyville ikäluokille. Niissä tarjotaan eväitä omaan päätöksentekoon asioista, jotka eivät aina ole niitä helpoimpia, ja joissa tiedonpuute voi tuoda eläketurvaan jopa satojen eurojen mentäviä aukkoja.

Tänä vuonna helmi-maaliskuussa valaistus kohdistuu vuosina 1951–53 syntyneisiin ikäluokkiin ja alueellisesti Itä- ja Pohjois-Suomeen. Viime vuonna eläkeherätystä koettiin Eteläisessä Suomessa Eräässä TELAmies Simon tilaisuudessa koettiin jopa spontaani kaatuminen, joka taisi tosin johtua heikosta ilmastoinnnista – elinaikakerrointa ei oltu vielä käyty lävitse

Joustavasti eläkkeelle -kutsuilloissa on luentoja yksityisen sektorin, kunnan ja valtion työntekijöille sekä työttömille. Julkisen sektorin tiedotuksesta vastaa vuoden vaihteessa uudistunut KEVA. Palautteesta päätellen eläketieto tulee tarpeeseen.

Numerot puhuvat puolestaan: 75 000 kutsua, 51 paikkakuntaa ja yli 150 tilaisuutta. Road Show alkoi 24.1 Kuusamosta ja päättyy 3.3 Savonlinnaan. Siihen väliin mahtuu monia ajettuja kilometrejä, eläkkeistä kysyttyjä kysymyksiä ja huoltoasemilla syötyjä wieninleikkeitä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

TELAmies tarkastaa kommentit ennen julkaisua. Asiattomat sekä muiden oikeuksia ja vapautta loukkaavat tekstit poistetaan.